Förskolan Hyllan ligger i stadsdelen Skarphagen och bildar en enhet tillsammans med Månstenen och Örtagården. Vi har en kuperad gård med många möjligheter och utmaningar som inbjuder till lek och lärande. Vi har nära till flera grönområden och skogen.

Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att temaarbetet ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn och vårdnadshavare blir delaktiga.

fredag 24 mars 2017

Grodan - Skapande, skapande, skapande

Denna vecka har våra yngsta målat med blå och röd flaskfärg. Tanken var att barnen i lugn och ro ska få bekanta sig med materialet. Härligt va, med ett helt bord tillgängligt för underbart skapande.

Så kom det äntligen snö!!!! Kul, men att göra bollar gick ju inte. Så då tog vi fram blomsprutorna fyllda med färgat vatten. Sprut, sprut!
Olika blomsprutor, olika färger, olika strålar. Mycket att utforska.


Temat för veckans samling har varit matematik. Varje babblare har fått ett eget hem, och barnen har fått leta saker i färg som stämmer överens med varje enskild babblare. Ett lustfyllt sätt att lära sig färger. Barnen fortsatte sedan att möblera babblarhuset.Vi har fått lyssna på många samtal och diskussioner barnen emellan. Ska den stå här? Nej , nästa rum!

Kompisgruppen har lyssnat på klassisk musik och samtidigt målat.
Så har vi så smått startat upp: klistra färgade remsor och småbitar på svart papper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar